Nieuws & Pers

Hago Zorg: Schoonmaak ontmoet Planetree in Flevoziekenhuis

27 okt 2010 - Schoonmaakbedrijf Hago Zorg en het Flevoziekenhuis tekenden op 26 oktober een samenwerkingsovereenkomst in het ziekenhuis in Almere. In haar aanbesteding daagde het ziekenhuis schoonmaakleveranciers uit mee te denken over onder meer hun bijdrage aan het door het ziekenhuis ingevoerde concept Planetree. Een concept dat het beste van hotel, ziekenhuis en thuis verenigt in de zorginstelling. Hago verwierf het contract voor drie jaar, met een optie tot tweemaal verlenging van een jaar.Schoon en beleving
Het Flevoziekenhuis verwierf eerder dit jaar de eerste plaats in de AD-Ziekenhuis Top 100. Het ziekenhuis zet dan ook hoog in op hygiëne en zocht naar een partner met kennis van zaken. Femke van den Heuvel, hoofd Services van het Flevoziekenhuis: “Als de schoonmaak niet op orde is, kunnen onze processen geen doorgang vinden. Schoonmaak is in ieder ziekenhuis van levensbelang. Dat is duidelijk. Maar we zijn een Planetree ziekenhuis. Dat houdt in dat we even zoveel waarde hechten aan de beleving van onze gasten. We willen de zogezegde ‘helende omgeving’ creëren. Een omgeving waarin patiënten en bezoekers zich thuis en welkom voelen. Schoonmaak is in die zin in ons ziekenhuis niet meer alleen schoonmaak. Dat vraagt om een aangepaste aanpak en houding, die alleen een schoonmaakleverancier kan leveren die weet wat er speelt in die markt.”

Dagelijks, periodiek en calamiteiten
Hago Zorg neemt per 1 oktober de dagelijkse en periodieke schoonmaak van de hallen, het sanitair en de poliklinieken van het ziekenhuis in Almere voor haar rekening. Ook voert het in de toekomst waar nodig schoonmaakwerkzaamheden uit bij onverhoopte calamiteiten. Theo de Koning, Directeur Hago Zorg; “We zijn trots op de samenwerking met het beste ziekenhuis van Nederland. Onze visie op een menselijke en gastgerichte dienstverlening sluit naadloos aan op die van het Flevoziekenhuis. Onze Close To You-filosofie kunnen we hier optimaal in de praktijk brengen.”Over Flevoziekenhuis
Het Flevoziekenhuis is hét ziekenhuis van Almere, de groeistad van Nederland met nu al 190.000 inwoners. Het Flevoziekenhuis groeit mee en wordt groter, completer en beter. Het ziekenhuis biedt hoogwaardige basiszorg met alle gangbare specialismen, krijgt meer topklinische voorzieningen en ontwikkelt zich als opleidingsziekenhuis. Het Flevoziekenhuis blijft zich constant vernieuwen: werken aan de kwaliteit, openheid en bejegening. Het zorgconcept Planetree is daarvoor de leidraad. Begin oktober kreeg het Flevoziekenhuis als eerste ziekenhuis in Europa het internationale Planetree-label toegekend. In september eindigde het ziekenhuis als eerste in de jaarlijkse AD Ziekenhuis Top 100. Het Flevoziekenhuis heeft ruim 1800 medewerkers en 200 vrijwilligers. 

Over Hago Zorg
Hago Zorg is martkleider in de zorg. Een landelijk opererend schoonmaakbedrijf met meer dan 3.000 medewerkers en 40 jaar ervaring in schoonmaak-dienstverlening, specialistische zorgschoonmaak en vernieuwende gastvrijheidsconcepten. De totale omzet van Hago, Hago Zorg en Hago Airport Services in 2009 bedroeg meer dan 156 miljoen euro. Met ruim 400 klanten in de cure & care-markt geeft Hago Zorg dagelijks glans aan de dag van patiënten, bezoekers en zorgcollega’s.

Downloads
De foto's in hoge resolutie:
Contractondertekening Hago Zorg en Flevo Ziekenhuis01
Contractondertekening Hago Zorg en Flevo Ziekenhuis02