02.12.2015

SWITCH, Samen Werken aan IT & Change

Vebego is eigenlijk een grote groep van ondernemende bedrijven met een grote mate van ondernemerschap en zelfstandigheid. Dat heeft grote voordelen in de markt. Maar ook enkele nadelen zoals een grote diversiteit aan ICT-systemen, binnen Vebego.

Door: Ronald Goedmakers

Sommige met het einde van hun levenscyclus in zicht. Daarbij zien we de afgelopen jaren een sterke toename van wet- en regelgeving. Denk aan ziekte en arbeidsongeschiktheid. Steeds meer moet vastgelegd worden in een personeel- en loonadministratie, maar ook rondom privacywetgeving zijn veel regels en vereist dit een bepaalde registratie. Daarnaast zijn er grote kansen die moderne ICT-systemen bieden. Om onze medewerkers adequaat te informeren, afspraken en handelingen direct bij de bron vast te leggen, slim gebruik te maken van gegevens enzovoorts. Dit kan direct tussen medewerkers, klanten en bedrijven. Maar om deze kansen te benutten en te voldoen aan de strengere normen is er goede ondersteuning nodig. Helaas zijn oudere ICT-systemen daarvoor meestal niet geschikt. Maar alles upgraden vraagt nogal wat. Niet alleen financieel, maar ook van onze mensen. Je probeert zo’n ingrijpende wijziging uit te stellen, maar er komt een moment dat dat niet meer verantwoord is. Dat je kansen moet laten schieten, omdat je systemen het niet aankunnen en hierdoor je bedrijfsprocessen niet goed lopen.

Een aantal van onze bedrijven heeft besloten om gezamenlijk te zoeken naar een ICT-systeem als basis. Daarmee gaan zij vervolgens hun eigen systemen voor klanten en medewerkers verder bouwen. Dit ondersteunt hen om nog beter procesgericht te werken.

SWITCH was geboren: Samen Werken aan IT & Change. Op dit moment is de implementatie in volle gang. Dit is de kans om alle processen en werkwijzen nog eens tegen het licht te houden. En alle oude gegevens en systemen op te schonen. Dat geeft wel extra veel werk. Heel veel collega’s zijn druk in de weer om de overgang tot een succes te maken.

De deelnemende bedrijven gaan één voor één over. En nu al hebben we een groot aantal wensen om daarna het systeem te optimaliseren. Er liggen dan ook al veel plannen klaar om een volgende stap te maken om de kansen te benutten die online kanalen bieden. Stap voor stap worden die het komende jaar zichtbaar.

Ik wens iedereen die op dit moment met SWITCH bezig is veel energie om het succesvol in te voeren.

Vebego ERP Platform
Diesen Artikel weiterempfehlen: