22.12.2015

Waarom Vebego als partner van het Rode Kruis de actie Serious Request steunt

Vrijdag 18 december betreden de DJ’s het Glazen Huis in Heerlen. Vebego steunt, als partner van het Rode Kruis, graag Serious Request.

Door: Ronald Goedmakers

Het plaatje klopt helemaal; de plek, het doel en het ‘samen doen’. Heerlen is natuurlijk daar waar het voor Vebego allemaal begon. Mijn vader startte er 72 jaar geleden met een handkar en twee glazenwassers. Als jonge jongen midden in een oorlog.

Ook vandaag zijn er jongeren in oorlogsgebieden. Die graag een opleiding willen volgen en een kans om iets van hun leven te maken, willen oppakken. Oorlog lijkt ver weg maar door de toestroom van vluchtelingen komt het oorlogsverhaal ineens heel dichtbij. Fijn dat Serious Request de jongeren in oorlogsgebieden wil steunen.

Maar zo’n goed doel brengt ons nog meer; ik vind het prachtig om te zien wat voor verbinding het brengt bij onze bedrijven. Collega’s die samen een actie opstarten. Het geeft enorm veel energie en daar draag ik graag een steentje aan bij. Zo hebben we met veel plezier het terrein van ons kantoor in Voerendaal ter beschikking gesteld voor een kerstmarkt. Kleine moeite, groot resultaat. Want met ruim 600 bezoekers op een stormachtige zondag mogen we terugkijken op een geslaagde dag. Leuk ook om te zien wat we met de inzet van iedereen hebben bereikt. Het bedrag mag ik niet verklappen maar is indrukwekkend.

Serious Request was ook een goede aanleiding om mijn eigen zolder en garage eens goed op te ruimen. Alles wat ik niet nodig had maar waar een ander wellicht meer aan had is door collega’s verkocht op een rommelmarkt. En zo zijn er veel meer mooie initiatieven, van kloppende hartjes, polsbandjes tot concerten.

De laatste week wordt er nog volop gas gegeven. Zo opent het Vebego pop-up huis haar deuren waar gasten kunnen genieten van gastvrijheid en samenzijn en waarvan de opbrengst ook naar Serious Request gaat. Wij vieren er in ieder geval ons kerstfeest met alle collega’s. Fijne feestdagen!

 

3FM Serious Request
Diesen Artikel weiterempfehlen: